SRPSKA FEDERACIJA KOMPANIJSKOG SPORTA: Svečano otvorene Zimske igre na Jahorini!

SRPSKA FEDERACIJA KOMPANIJSKOG SPORTA: Svečano otvorene Zimske igre na Jahorini!

Spektakl na Jahorini! Više od 200 učesnika doprineli su da Prve zimske kompanijske igre na ovoj planinskoj lepotici uspeju.

Sportisti rekreativci iz naših uglednih kompanija takmiče se u svim zimskim sportovima na snegu, a Igre su međunarodnog karaktera jer učestvuju i gosti iz Makedonije, Grčke i Crne Gore zajedno sa domaćinima iz Republike Srpske.

Foto: Kurir Sport/Goran Anđelković

Sinoć je bilo svečano otvaranje Igara, u prisustvu velikog broja zvanica, a specijalni gost Srpske federacije kompanijskog sporta bio je Musa Lami, generalni sekretar evropske i svetske federacije kompanijskog sporta.

“Zadovoljstvo mi je što vas vidim u ovolikom broju. Drago mi je i što Srpska federacija kompanijskog sporta posle Letnjih igara u Solunu sada s uspehom organizuje i ove Zimske kompanijske igre”, između ostalog je istakao Nemac Musa Lami u obraćanju učesnicima.

Foto: Kurir Sport/Goran Anđelković

Pozdravni govor uz gromoglasni aplauz održao je Velizar Đerić, predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta:

Foto: Kurir Sport/Goran Anđelković

“Zahvalni smo našem uvaženom gostu g-dinu Musi Lamiju što će svih ovih dana biti s nama na Jahorini gde imamo izvanredne uslove za organizaciju Prvih zimskih kompanijskih igara. Zahvalni smo i svima vama što ste se odazvali u ovolikom broju”, obratio se Velizar Djerić predstavnicima brojnih kompanija uz posebnu zahvalnost na podršci Ministarstvu omladine i sporta na čelu s ministrom Vanjom Udovičićem i Sportskom savezu Srbije sa predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem.

U susret prvim takmičenjima, specijalnu plaketu dobio je Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medeicinu sporta Republike Srbije, dok će ostale medalje, pehari, zahvalnice i diplome biti dodeljene na zatvaranju Igara u subotu uveče.

Foto: Kurir Sport/Goran Anđelković

A aktere Prvih zimskih kompanijskih igara na Jahorini pozdravio je i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, dok je Igre zvanično proglasio otvorenim v.d. generalnog direktora JP “Srbijašume” i počasni predsednik Srpske federacije kompanijskog sporta Igor Braunović.

Kurir sport