Druge letnje kompanijske igre u organizaciji Srpske federacije kompanijskog sporta svečano su otvorene u Agia Triadi nadomak Soluna.

Igre je otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije i naš zlatni olimpijac Davor Štefanek u prisustvu čelnika Srpske federacije kompanijskog sporta Velizara Đerića, Budimira Vučinića, Slobodana Unkovića, Žarka Gvera…

Foto: foto: promo

– Zadovoljstvo mi je što mogu da otvorim Igre, jer je kompanijski sport i te kako bitan deo Sportskog saveza Srbije – između ostalog je istakao Štefanek, koji se družio sa takmičarima u Solunu.

Igre će biti održane u 10 sportova – fudbalu na pesku, pikadu, odbojci na pesku, stonom tenisu, nadvlačenju konopca na pesku, bacanju kamena s ramena, plivanju, šahu, košarci i skoku udalj.- Tradicija se nastavlja! Hvala Davoru Štefaneku na podršci i svim učesnicima koji su se odazvali drugim po redu Letnjim igrama na obali grčkog mora. Zahvalnost dugujemo i Ministarstvu omladine i sporta, celoj Vladi Republike Srbije i predsedniku države – istakao je Velizar Đerić, alfa i omega projekta.Više od 100 učesnika iz brojnih srpskih kompanija nadmetaće se za prestižni pehar, a čitav događaj odvija se po epidemiološkim merama koje važe u Grčkoj.