NAŠA DELEGACIJA U SOLUNU Počele Letnje kompanijske sportske igre

NAŠA DELEGACIJA U SOLUNU Počele Letnje kompanijske sportske igre

Foto: Srpska federacija kompanijskog sporta / Ustupljene fotografije

U Solunu su danas otvorene Letnje kompanijske sportske igre. Predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek imao je čast da pozdravi sve prisutne, koji će se u raznim sportovima nadmetati za najbolje za sezonu 2020. (Zbog pandemije nisu održane prošle godine).

Prisutne učesnike iz Srbije pozdravili su i Velizar Đerić predsednik Srpska federacija kompanijskog sporta i ispred turističke organizacije Beograda Slobodan Unković.

Bilo je zanimljivo gledati duele na plaži u odbojci na pesku nadvlačenje konopca, puno lepih mečeva videli smo i u šahu. Ovo su inače druge po redu kompanijske igre koje bi trebale da postanu tradicionalne. Igre traju do nedelje.

Letnje kompanijske sportske igre Foto: Srpska federacija kompanijskog sporta / Ustupljene fotografije
Letnje kompanijske sportske igre

– Jako mi je drago da ste se okupili u Solunu. Kompanijski sport je jedna vrlo bitna stvar za mene i Sportski savez Srbije podržavaju ovakvu manifestaciju. Uživajte, takmičite se i na najlepši mogugići način predstavljate svoju zemlju. Živela Srbija – istakao je olimpijski pobednik i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Predsednik Srpske federacije Kompanijskog sporta i nekadašnji ministar sporta SR Jugoslavije Velizar Đerić istakao je su ove stvari veoma važne kada je rekreativno sport u pitanju.

– Nadam se da ćete u ovom lepom gradu uživati narednih dana. Lepo je kada se predstavnici srpskih kompanija druže i na ovakve načine. A tu su i naši domaćini Grci, pa i šansa da se stvore nova prijateljstva ali i dogovore mogući poslovi – istakao je Velizar Đerić.

Kompanijske igre završavaju se u nedelju a čast da ih zatvori imaće Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda.