sportski-zurnal - Udruženje sportskih novinara Srbije

Компанијада на Јахорини

Компанијада на Јахорини. Више од 200 учесника допринели су да Прве зимске компанијске игре на планинској лепотици буду успешне.

Спортски рекреативци из наших угледних компанија претходних дана такмичили су се у свим зимским спортовима на снегу, а данас је велико финале и проглашење победника. Игре су међународног карактера – учествују и гости из Македоније, Грчке и Црне Горе, заједно са домаћинима из Републике Српске.

Свечано отварање Игара протекло је у присуству великог броја званица, а специјални гост Српске федерације компанијског спорта био је Муса Лами, генерални секретар европске и светске федерације компанијског спорта.

– Задовољство ми је што вас видим у оволиком броју. Драго ми је и што Српска федерација компанијског спорта после Летњих игара у Солуну сада с успехом организује и ове Зимске компанијске игре – између осталог истакао је Немац Муса Лами у обраћању учесницима.

Поздравни говор уз громогласни аплауз одржао је Велизар Ђерић, председник Српске федерације компанијског спорта:

– Захвални смо нашем уваженом госту Муси Ламију што је свих ових дана с нама на Јахорини где имамо изванредне услове за организацију Првих зимских компанијских игара. Захвални смо и свима вама што сте се одазвали у оволиком броју – обратио се Ђерић представницима бројних компанија.

Први човек СФКС се за подршку посебно захвалио Министарству омладине и спорта на челу с министром Вањом Удовичићем и Спортском савезу Србије са председником Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем на подршци.

Актере Првих зимских компанијских игара на Јахорини поздравио је и Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина, док је Игре званично прогласио отвореним Игор Брауновић, вд генералног директора ЈП „Србијашуме“ и почасни председник Српске федерације компанијског спорта.

Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије добио је специјалну плакету, док ће остале медаље, пехари, захвалнице и дипломе бити додељене на затварању Игара.

Спортисти су се такмичили у слалому и велеслалому, надвлачењу конопца на снегу, одбојци на снегу, шаху, стоном тенису, пикаду, билијару, обарању руку… С.Ж