Резултат слика за nezavisne novine logo

Foto:N.N. Jahorina bi Svjetske kompanijske igre

Olimpijski centar „Jahorina“ kandidovaće se za organizaciju i održavanje Svjetskih kompanijskih igara na olimpijskoj planini 2024, saopšteno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

U saopštenju se navodi da su od 4. do 8. marta na Jahorini održane Prve zimske kompanijske igre u organizaciji Srpske federacije kompanijskog sporta sa više od 200 učesnika, a sportisti rekreativci iz kompanija iz Srbije takmičili su se u svim zimskim sportovima na snijegu.

Igre su međunarodnog karaktera, jer su učestvovali i gosti iz Sjeverne Makedonije, Grčke i Crne Gore, zajedno sa domaćinima iz Republike Srpske.

U okviru posjete predstavnika Srpske federacije kompanijskog sporta i učesnika igara, održan je i sastanak uprave Olimpijskog centra „Jahorina“, sa direktorom Dejanom Ljevnaićem na čelu i počasnim predsjednikom Srpske federacije kompanijskog sporta Igorom Braunovićem, a ovom sastanku prisustvovali su i predsjednik Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić i Musa Lami, generalni sekretar Evropske i Svjetske federacije kompanijskog sporta.

Na sastanku je dogovorena kandidatura Olimpijskog centra „Jahorina“ za organizaciju i održavanje Svjetskih kompanijskih igara na olimpijskoj planini 2024. Ljevnaić je čestitao svim učesnicima na uspješno realizovanim zimskim igrama izrazivši zadovoljstvo što su domaćini jedne ovakve manifestacije.

„Zadovoljstvo će nam biti još veće ukoliko uspijemo dobiti organizaciju igara, gdje se očekuje više od 3.000 učesnika. Jahorina sa blizinom aerodroma i najboljim odnosom cijena-kvalitet idealna je za organizaciju ovakvih manifestacija. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini i raduje nas moguće proširenje saradnje“, istakao je Ljevnaić.

Originalni tekst možete videti na sledećem linku:

https://www.nezavisne.com/sport/ostali_sportovi/Jahorina-bi-Svjetske-kompanijske-igre/588238