„Уз нас су највеће српске компаније и ми ћемо се бавити искључиво компанијским спортом“ – рекао је Велизар Ђерић

Још једна победа Србије. На конгресној скупштини која је одржана у Атини српска федерација компанијског спорта је примљена у Светску федерацију. Уз нашу земљу су примљени још Русија, Мароко, Шведска и Иран.

Српски тим с председником Велизаром Ђерићем на челу поздрављен је громогласним аплаузом од стране светске делегације, а посебне честитке стигле су од челника Светске федерације компанојског спорта – председника Дидиера Бесаера и генералног секретара Мусе Ламија.

„Драго нам је да је Србија препознала важност компанијског спорта и као таква основала Федерацију која ће искључиво бити посвећена компанијама. Задовољство нам је што је оснивач ове Федерације управо Велизар Ђерић, бивши министар спорта Југославије и човек који се већ доказао у области компанијског спорта. Част нам је да је Српска федерација компанијског спорта нова чланоца Светске федерације компанијског спорта“ – изјавио је Дидиер Бесаер.

Делегацију Србије на конгресу у Атини, поред председника Велизара Ђерћа, чинили су још Драгана Ђорђевић и Горан Анђелковић.

„Захвални смо цењеном скупу на пријему у Светску федерацију компанијског спорта. Ми јесмо млада федерација, али смо итекако искусна. Уз нас су највеће српске компаније и ми ћемо се бавити искључиво компанијским спортом“ – рекао је Велизар Ђерић.

На седници је изабран и нови потпредседник споменуте федерације, функцију ће обављати Јанез Содржник из Словеније. Такође, одлучено је да домаћин Игара светског компанијског спорта 2022. године буде Мексико (град Леон), 2024. Италија (Катанија), док је Србија покренула иницијативу Београд организује Игре до 2030. године. Домаћин наредне године биће Атина.