СРПСКА ФЕДЕРАЦИЈА КОМПАНИЈСКОГ СПОРТА Ђерић: Примљени смо у европску и светску организацију, сад следе летње и зимске Игре!
Српска федерација компанијског спорта, најмлађа спортска организација у земљи, али захваљујући оснивачима итекако искусна, одржала је прву конференцију за медије од пријема у европску и светску федерацију компанијског спорта.
Председник и бивши министар спорта Велизар Ђерић поносан је на чињеницу да све већи број компанија у земљи препознаје значај Српске федерације компанијског спорта:

“Наша федерација бави се искључиво компанијским спортом и као таква има све већи број чланица. Спој дружења и рекреације даје масовност у спорту за који се залаже министартво спорта. И управо смо захвални министарству омладине и спорта на челу са министром Вањом Удовичићем на подршци, као и држави Србији на челу с нашим председником Александром Вучићем. Задовољство ми је да истакнем и подршку Спортског савеза Србије с агилним председником и олимпијским шампионом Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем”, између осталог је истакао Велизар Ђерић.

Слободан Унковић, потпредседник Српске федерације компанијског спорта, укратко је објаснио циљ ове организације:
“Ради се о модерном приступу рекреације и спортске организације. Наш борд ће окупити бројне заинтересоване компаније да се укључе у систем Српске федерације компанијског спорта, а врата ће и унудуће бити отворена за остале нове чланице. Циљ је да кроз дружења и спортске активности запослени склапају нова познанства и партнерства, а имаћемо и одређене видове промоције туризма кроз летња и зимска такмичења, тако да је ово и привредна добит, а не само спортска”, јасан је Слободан Унковић, иначе заменик Туристичке организације Београда.

Будумир Вучинић, потпредседник Федерације, открио је планове и прве кораке новоформиране организације која се бави искључиво компанијским спортом:

“Федерација и постоји да би анимирала све заинтересоване компаније у спортско-рекеативне манифестације. Прва на реду оваква манифестација је од 25. до 29. септембра у регији Солуна. Дакле, наше компаније ће учествовати и на међународној сцени, а не само на домаћој, што је од вишеструке важности за све. Када причамо о домаћим манифестацијама, зимски компанијски сусрети биће на Копаонику у марту месецу. Још неке организације организују тамо Игре, али само ми акценат стављамо на компаније, које у све већем броју препознају нашу идеју”, истакао је Будимир Вучинић, иначе власник прве туристичке агенције у Србији и бившој Југославији.

Српска федерације компанијског спорта, иако млада, већ је примљена у чланство Европске и Светске федерације компанијског спорта, а представници новоформиране организације на Скупштини у Атини поред Велизара Ђерића били су још Горан Анђелковић и Драгана Ђорђевић:
“Челници европске и светске федерације компанијског спорта Дидијер Бесере и Муса Лами показали су задовољство што је у Србији основана федерација која ће се бавити искључиво компанијским спортом.

Носимо лепе утиске из Атине, где смо на представљању и пријему у чланство Светске организације добили петоминутни аплауз”, истакла је Драгана Ђорђевић.
Жарко Гверо, в.д. генералног секретара Српске федерације компанијског спорта, представљао је ову организацију у недавном скупу у Салцбургу:
“Усвојен је финансијски извештај Европске федерације и изабране комисије ове организавије, где су два места добила и чланови Српске федерације компанијског спорта – председник Велизар Ђерић и моја маленкост. Наша организација која се бави искључиво компанијским спортом препозната је од Европске федерације компанијског спорта као неко ко итекако доприноси њиховој организацији и уопште компанијском спорту у Србији”, између осталог је рекао Жерко Гверо.

На првој конференцији за медији Српске федерације компанијског спорта причали су још професор академик Момчило Живковић, председник Џет ски савеза Србије Вељо Шукало и дугогодишњи функционер у компанијском спорту Душан Јовичић, који су дали велику подршку новоформираној организацији. После свега Велизар Ђерић је у име новоформиране федерације примио поклон лаптоп од пријатеља и донатора Витомира Баковића.