SAVSKE VATRE PO 20. PUT U BEOGRADU: Uživanje kraj reke uz riblju čorbu i srneći gulaš (KURIR TV)

BEOGRAD
06.07.2019. 12:42h

Tradicionalna manifestacija „Savske vatre – Siđi do reke“ danas se održava po 20. jubilarni put na keju pored Save, u blizini novog mosta na Adi Ciganliji.

Velelepna manifestacija Ferijalnog saveza Srbije i Beograda počela je u 11 sati, a trajaće čitav dan uz kulturno-umetnički-sportski program.

Ipak, najinteresantniji deo biće takmičenje u pravljenju riblje čorbe i srneći gulaš.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Slobodan Unković ispred Turističke organizacije Beograda, Jovica Stojković ispred Turističke organizacije Savski venac, Budimir Vučinić ispred Srpske federacije kompanijskog sporta, a ogranizatori na čelu s predsednikom Ferijalnog saveza Srbije Velizarom Đerićem obezbedili su sve uslove da druženje bude potpuno.

KURIR/GORAN ANĐELKOVIĆ

“Beograd je grad otvorenog srca, a Savske vatre su manifestacija koja spaja sve ljude dobre volje. Naravno, svega ovoga ne bi bilo da nema podrške grada Beograda, republike Srbije s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, a imam čast da naglasim i da je ova manifestacija postala međunarodnog kraktera, jer su sa nama i gosti iz Bugarske i Kine”, između ostalog je naglasio Velizar Đerić.

A tokom dana kraj Save biće predstavljeni stari zanati i rukotvorine, organzovan je i šumarski višeboj, smotra izviđača, a biraće se i mis Savskih vatri. Ulaznica za manifestaciju je – osmeh, tako da svi mogu da uživaju u ovom događaju.

Kurir.rs/Goran Anđelković Foto: Kurir/Goran Anđelković