Vučko živi 36 godina posle Olimpijskih igara u Sarajevu:

Prve zimske kompanijske igre ujedinjuju region na Jahorini!

AUTOR: Republika petak, 31. 1. 2020.13:49

Od 4. do 8. marta održaće se Prve zimske kompanijske igre u organizaciji Srpske federacije kompanijskog sporta. Učešće je najavilo oko 250 ljudi, a specijalni gost biće Srđan Đoković, otac našeg najboljeg sportiste svih vremena Novaka Đokovića.

                                                                        Zimske kompanijske igre

Od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu prošlo je 36 godina, a Jahorina će i ove 2020. ugostiti veliki broj takmičara u raznim zimskim sportovima. I to baš Bistrica – stari simbol ove olimpijske planine.

Jedna od brojnih uređenih ski stazi na Jahorini od ove zime nosi naziv „Novak Đoković“ na lično odobrenje slavnog tenisera.

U susret Igrama delegacija Sportske federacije kompanijskog sporta juče je posetila Jahorinu, ali i Sarajevo gde je imala prijem u Uniji poslodavaca Bosne i Hercegovine.

U odsustvu predsednika Velizara Đerića, koji trenutno na Kubi ugovara još jaču sportsku saradnju dve zemlje, potpredsednik Budimir Vučinić i članovi organizacionog odbora Milisav Živanović i Goran Anđelković, imali su prijatan sastanak s domaćinima – predsednikom Adnanom Smailbegovićem i direktorom Mladenom Pandurevićem.

Za igre na Jahorini zainteresovane su kompanije iz čitavog regiona, a na predlog srpske delegacije bosanska je pokazala zainteresovanost da i oni osnuju njihovu Federaciju kompanijskih sportova koja bi ubuduće doprinela masovnijim Igrama.