НОВА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Српска федерација компанијског спорта примљена у светску организацију!
Српска федерација компанијског спорта примљена је у Светску федерацију компанијског спорта на конгресној скупштини одржаној у Атини.
Заједно са Србијом, под светски кров свечано су примљени још Русија, Шведска, Иран и Мароко.

Српски тим с председником Велизаром Ђерићем на челу поздрављен је громогласним аплаузом од стране светске делегације, а посебне честитке стигле су од челника Светске федерације компанојског спорта – председника Дидиера Бесаера и генералног секретара Мусе Ламија.

“Драго нам је да је Србија препознала важност компанијског спорта и као таква основала Федерацију која ће искључиво бити посвећена компанијама. Задовољство нам је што је оснивач ове Федерације управо Велизар Ђерић, бивши министар спорта Југославије и човек који се већ доказао у области компанијског спорта. Част нам је да је Српска федерација компанијског спорта нова чланоца Светске федерације компанијског спорта”, изјавио је Дидиер Бесаер, а с његовим речима се сложио и Муса Лами.

Делегацију Србије на конгресу у Атини, поред председника Велизара Ђерћа, чинили су још Драгана Ђорђевић и Горан Анђелковић.

“Захвални смо цењеном скупу на пријему у Светску федерацију компанијског спорта. Ми јесмо млада федерација, али смо итекако искусна. Уз нас су највеће српске компаније и ми ћемо се бавити искључиво компанијским спортом”, између осталог је рекао Велизар Ђерић. ФОТО: СФКС
Иначе, на јучерашњој седници изабран је и нови потпредседник Светске федерације компанијског спорта. Ту функцију убудуће ће обављати Јанез Содржник из Словеније. Такође, одлучено је да домаћин Игара светског компанијског спорта 2022. године буде Мексико (град Леон), 2024. Италија (Катанија), док је Србија покренула иницијативу Београд организује Игре до 2030. године.

Светске игре компанијског спорта 2020. године биће одржане у Атини.