SPORT, PRIVREDA I TURIZAM

SRPSKA FEDERACIJA KOMPANIJSKOG SPORTA Đerić: Primljeni smo u evropsku i svetsku organizaciju, sad slede letnje i zimske Igre!

Srpska federacija kompanijskog sporta, najmlađa sportska organizacija u zemlji, ali zahvaljujući osnivačima itekako iskusna, održala je prvu konferenciju za medije od prijema u evropsku i svetsku federaciju kompanijskog sporta.

Predsednik i bivši ministar sporta Velizar Đerić ponosan je na činjenicu da sve veći broj kompanija u zemlji prepoznaje značaj Srpske federacije kompanijskog sporta:

“Naša federacija bavi se isključivo kompanijskim sportom i kao takva ima sve veći broj članica. Spoj druženja i rekreacije daje masovnost u sportu za koji se zalaže ministartvo sporta. I upravo smo zahvalni ministarstvu omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem na podršci, kao i državi Srbiji na čelu s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Zadovoljstvo mi je da istaknem i podršku Sportskog saveza Srbije s agilnim predsednikom i olimpijskim šampionom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem”, između ostalog je istakao Velizar Đerić.

SFKS

Slobodan Unković, potpredsednik Srpske federacije kompanijskog sporta, ukratko je objasnio cilj ove organizacije:

“Radi se o modernom pristupu rekreacije i sportske organizacije. Naš bord će okupiti brojne zainteresovane kompanije da se uključe u sistem Srpske federacije kompanijskog sporta, a vrata će i unuduće biti otvorena za ostale nove članice. Cilj je da kroz druženja i sportske aktivnosti zaposleni sklapaju nova poznanstva i partnerstva, a imaćemo i određene vidove promocije turizma kroz letnja i zimska takmičenja, tako da je ovo i privredna dobit, a ne samo sportska”, jasan je Slobodan Unković, inače zamenik Turističke organizacije Beograda.

Budumir Vučinić, potpredsednik Federacije, otkrio je planove i prve korake novoformirane organizacije koja se bavi isključivo kompanijskim sportom:

“Federacija i postoji da bi animirala sve zainteresovane kompanije u sportsko-rekeativne manifestacije. Prva na redu ovakva manifestacija je od 25. do 29. septembra u regiji Soluna. Dakle, naše kompanije će učestvovati i na međunarodnoj sceni, a ne samo na domaćoj, što je od višestruke važnosti za sve. Kada pričamo o domaćim manifestacijama, zimski kompanijski susreti biće na Kopaoniku u martu mesecu. Još neke organizacije organizuju tamo Igre, ali samo mi akcenat stavljamo na kompanije, koje u sve većem broju prepoznaju našu ideju”, istakao je Budimir Vučinić, inače vlasnik prve turističke agencije u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.FOTO: SFKS

Srpska federacije kompanijskog sporta, iako mlada, već je primljena u članstvo Evropske i Svetske federacije kompanijskog sporta, a predstavnici novoformirane organizacije na Skupštini u Atini pored Velizara Đerića bili su još Goran Anđelković i Dragana Đorđević:

“Čelnici evropske i svetske federacije kompanijskog sporta Didijer Besere i Musa Lami pokazali su zadovoljstvo što je u Srbiji osnovana federacija koja će se baviti isključivo kompanijskim sportom. Nosimo lepe utiske iz Atine, gde smo na predstavljanju i prijemu u članstvo Svetske organizacije dobili petominutni aplauz”, istakla je Dragana Đorđević.

Žarko Gvero, v.d. generalnog sekretara Srpske federacije kompanijskog sporta, predstavljao je ovu organizaciju u nedavnom skupu u Salcburgu:

“Usvojen je finansijski izveštaj Evropske federacije i izabrane komisije ove organizavije, gde su dva mesta dobila i članovi Srpske federacije kompanijskog sporta – predsednik Velizar Đerić i moja malenkost. Naša organizacija koja se bavi isključivo kompanijskim sportom prepoznata je od Evropske federacije kompanijskog sporta kao neko ko itekako doprinosi njihovoj organizaciji i uopšte kompanijskom sportu u Srbiji”, između ostalog je rekao Žerko Gvero.

Na prvoj konferenciji za mediji Srpske federacije kompanijskog sporta pričali su još profesor akademik Momčilo Živković, predsednik Džet ski saveza Srbije Veljo Šukalo i dugogodišnji funkcioner u kompanijskom sportu Dušan Jovičić, koji su dali veliku podršku novoformiranoj organizaciji. Posle svega Velizar Đerić je u ime novoformirane federacije primio poklon laptop od prijatelja i donatora Vitomira Bakovića.

Kurir sport

Foto: SFKS