NOVA POBEDA SRBIJE: Srpska federacija kompanijskog sporta

primljena u svetsku organizaciju!

Srpska federacija kompanijskog sporta primljena je u Svetsku federaciju kompanijskog sporta na kongresnoj skupštini održanoj u Atini.

Zajedno sa Srbijom, pod svetski krov svečano su primljeni još Rusija, Švedska, Iran i Maroko.

Srpski tim s predsednikom Velizarom Đerićem na čelu pozdravljen je gromoglasnim aplauzom od strane svetske delegacije, a posebne čestitke stigle su od čelnika Svetske federacije kompanojskog sporta – predsednika Didiera Besaera i generalnog sekretara Muse Lamija.

FOTO: SFKS

“Drago nam je da je Srbija prepoznala važnost kompanijskog sporta i kao takva osnovala Federaciju koja će isključivo biti posvećena kompanijama. Zadovoljstvo nam je što je osnivač ove Federacije upravo Velizar Đerić, bivši ministar sporta Jugoslavije i čovek koji se već dokazao u oblasti kompanijskog sporta. Čast nam je da je Srpska federacija kompanijskog sporta nova članoca Svetske federacije kompanijskog sporta”, izjavio je Didier Besaer, a s njegovim rečima se složio i Musa Lami.

SFKS

Delegaciju Srbije na kongresu u Atini, pored predsednika Velizara Đerća, činili su još Dragana Đorđević i Goran Anđelković.

FOTO: KURIR SPORT

“Zahvalni smo cenjenom skupu na prijemu u Svetsku federaciju kompanijskog sporta. Mi jesmo mlada federacija, ali smo itekako iskusna. Uz nas su najveće srpske kompanije i mi ćemo se baviti isključivo kompanijskim sportom”, između ostalog je rekao Velizar Đerić.

FOTO: SFKS

Inače, na jučerašnjoj sednici izabran je i novi potpredsednik Svetske federacije kompanijskog sporta. Tu funkciju ubuduće će obavljati Janez Sodržnik iz Slovenije. Takođe, odlučeno je da domaćin Igara svetskog kompanijskog sporta 2022. godine bude Meksiko (grad Leon), 2024. Italija (Katanija), dok je Srbija pokrenula inicijativu Beograd organizuje Igre do 2030. godine.

Svetske igre kompanijskog sporta 2020. godine biće održane u Atini.